3-4 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
1 ks | brambory | |
2 lístky | bobkový list | |
1 kelímek | žervé | |
1 lžička | olivový olej | |
3-4 ks | jarní cibulka | |
1 špetka | mletý zázvor | |
1 lžíce | italské bylinky | |
2 lžíce | rajčatové pesto | |
1 ks | dýně Hokaido | |
1-2 lžičky | koření Horalka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
zeleninový vývar |
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena