0.5 ks | lilek | |
1 ks | cuketa | |
1 ks | červená paprika | |
1 ks | zelená paprika | |
1 ks | chilli paprička | |
10 ks | baby rajčata | |
2-3 ks | česnek | |
2 ks | červená cibule | |
podle chuti | ||
---|---|---|
rozmarýn | ||
oregano | ||
čerstvě mletý pepř | ||
sůl | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Zeleninu očistíme. Protože ji budeme grilovat, můžeme nechat větší kusy, které po grilování překrájíme. Lilek, cuketu, papriku tedy nakrájíme, promícháme v míse s olejem a bylinkami (tymián, oregano a rozmarýn) a ogrilujeme dozlatova. Grilovanou zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky nebo proužky a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený česnek, necháme rozvonět. Rajčata překrájíme na menší půlky a necháme na cibuli a česneku orestovat a rozměknout. Podle chuti přidáme sůl, pepř. K rajčatům přidáme grilovanou zeleninu, promícháme a prohřejeme. Zelenina se nám nesmí rozvařit, měla by zůstat křupavá. Podle chuti ještě přidáme bylinky, dosolíme a nakonec přimícháme i jednu na kolečka nakrájenou chilli papričku.
Pikantní ratatouille rozdělíme do mističek či talířků a podáváme, jako příloha nám postačí třeba opečený toast.
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit: Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena