Oloupanou cibuli a česnek na jemno nasekáme. Obojí zpěníme na rozehřátém másle. Podlijeme bílým vínem a drůbežím vývarem.
Omytou a osušenou petrželku nasekáme nahrubo. Přibližně 3 lžíce si dáme stranou, zbytek vsypeme do polévky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a vaříme asi 20 minut. Polévku odstavíme a rozmixujeme do krému.
Žloutky rozmícháme ve 125 ml smetany a přidáme do horkého krému. Šunku nakrájíme na nudličky a s krevetami vmícháme do polévky, kterou prohřejeme, ale nevaříme. Osolíme a opepříme.
Zbytek šlehačky ušleháme, krém rozdělíme na talíře, ozdobíme kopečkem ušlehané smetany a posypeme petrželkou. Ihned podáváme.