5-6 ks | rajčata | |
2-3 lžíce | olivový olej | |
2-3 ks | paprika zelená | |
250 g | černá čočka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
citron | ||
bylinky |
Černou čočku probereme, propláchneme na sítu a vsypeme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme cca 25 minut, až je čočka měkká. Ke konci vaření přidáme sůl. Uvařenou černou čočku scedíme a necháme okapat. Mezitím si očistíme zelenou papriku a rajčata. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky.
Čočku vsypeme do velké mísy, přidáme ostatní zeleninu a zalijeme ochuceným olivovým olejem. Olivový olej dochucujeme solí a sušenou bazalkou, ale lze použít i jiné bylinky podle vlastní chuti. Salát dobře promícháme, zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a můžeme podávat.
Pestrý salát z černé čočky podáváme jako lehký oběd či večeři, ke kterému postačí přikusovat čerstvé pečivo či opečený toast, ale i samostatně zasytí.
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Nejzdravější potraviny: Které to jsou a jaké jsou jejich benefity?
Pojďme se společně podívat na 5 druhů potravin, které patří mezi výživové pecky. Nechybí náhodou ve vašem jídelníčku?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena