200 g | tuk na pečení | |
2 ks | jablko | |
500 g | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek | |
200 g | třtinový cukr | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 lžička | skořice mletá | |
450 ml | mléko | |
1 balíček | kakaový pudinkový prášek |
Tuk na pečení rozpustíme a nechám vychladnout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Mouku prosejeme do mísy, přidáme kypřící prášek do perníku a prášek do pečiva a vše promícháme. Dále přisypeme třtinový cukr, vanilkový cukr, balíček kakaového pudinku, skořici a nastrouhaná jablka.
Suchou směs promícháme a postupně přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Těsto vyšleháme dohladka a rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech se zvýšenými okraji. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 - 35 minut. Propečení těsta vyzkoušíme špejlí. Bude-li suchá, máme upečeno.
Perníkovou buchtu s jablky necháme vychladnout a poté nakrájíme. Moučník posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.
Videorecept: Bezlepkový perník podle Anny
Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena