těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka | |
0.3 hrnku | moučkový cukr | |
4 ks | středně velká jablka | |
0.5 balíčku | prášek do pečiva | |
2 ks | vejce M | |
2 lžíce | kakao | |
10 lžic | slunečnicový olej | |
1 hrnek | mléko | |
4 lžíce | rum | |
na ozdobu | ||
50 g | cukr moučka |
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle.
Do mísy dáme veškeré suroviny, nezáleží na tom v jakém pořadí. Všechno důkladně promícháme. Troubu včas zapneme a necháme předehřát na střední teplotu. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Perník vložíme do trouby a pečeme 30 minut.
Po vychladnutí perník z jablek nakrájíme a pocukrujeme. Můžeme podávat.
Videorecept: Bezlepkový perník podle Anny
Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
Autor:Patrik Pečeňák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena