Tento recept je z maminčiny kuchařky, která vyšla někdy po roce 1920, však také její stav tomu odpovídá, papír je žlutý a začíná se drobit. Snad tento recept někomu poslouží.
Hodnocení
3.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Mléko250 ml
Med250 g
Kypřicí prášek do perníku20 g
Žitná mouka500 g
Perníkové koření3 g
Postup přípravy
V míse smícháme žitnou mouku s perníkovým práškem. V hrnku (asi litrovém) smícháme teplé mléko s medem a vejcem. Dobře vše promícháme a v míse s moukou řádně zaděláme.
Těsto nalijeme na vymazaný pekáč a pečeme zvolna asi 45 minut. Mezi pečením natřeme perník asi dvakrát rozředěným medem.
Upečený perník na strouhání nařežeme na kousky a uchováme v suchém místě k další potřebě.