Smícháme hladkou mouku, cukr moučka, vejce, máslo, med, rum, perníkové koření, holandské kakao a jedlou sodu. Vypracujeme tuhé těsto, které dáme do sáčku a do lednice až do rána odpočinout. Těsto může být v lednici i více dní.
Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Vyválíme na 3 - 5 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary.
Perníky dáme na mírně vymaštěný plech a potřeme před pečením vlažnou vodou. Pečeme při 180 °C asi 10 minut, ale měli bychom perníky raději hlídat. Hned po upečení perníky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme vychladnout.
Na polevu smícháme 1 bílek, 20 dkg cukru (2x raději přesejeme) a pár kapek citronové šťávy. Polevu našleháme šlehačem na nejnižší stupeň. Poleva musí být tužší. Pokud by poleva byla řidší, přidáme cukr.
Perníčky hned měkké ozdobíme podle fantazie a perníčky podáváme jako chutné sváteční pohoštění.