Nejdříve si připravíme krém. Na přípravu krému budeme potřebovat plechovku kokosového mléka. Vybírejte s co nejvyšším podílem kokosu. Plechovku obrátíme dnem nahoru a necháme přes noc v lednici. Díky tomu se nám oddělí kokosový krém, který budeme potřebovat, od vody. Bílé tofu si rozdrobíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Do této směsi přidáme kokosový krém z plechovky, moučkový cukr a kapku vanilkového aroma. Vyšleháme jemný krém a dáme odležet do lednice.
Nyní se pustíme do pečení. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si těsto na muffiny. V míse si smícháme mouku, cukr, skořici, perníkové koření, kakao, kypřící prášek, špetku soli a promícháme. Poté přidáme olej, mléko a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto nalijeme do formiček na muffiny a vložíme do předehřáté trouby. Perníkové muffiny pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.
Po upečení necháme vychladnout a zdobíme připraveným krémem.
(doba přípravy 20 min)
(doba přípravy 30 min)
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena