5 stroužků | česnek | |
200 g | tvrdý sýr | |
200 g | klobása pikantní | |
1 konzerva | bílé fazole | |
5 lžic | nastrouhaná houska | |
1 konzerva | loupaná rajčata | |
250 g | těstoviny penne | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
1-2 lžičky | rozmarýn | |
mletá sladká paprika |
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu do poloměkka. Pikantní klobásky sloupneme ze střívka a jemně usekáme. Sušený rozmarýn rozdrtíme, fazole necháme okapat na sítku, loupaná rajčata ve vlastní šťávě rozšťoucháme vidličkou na menší kousky a oloupaný česnek usekáme nahrubo. Polovinu sýru promícháme se strouhankou. Na oleji necháme zpěnit česnek, vmícháme klobásku a vše krátce orestujeme. Přidáme rajčata, sladkou papriku, drcený rozmarýn, pepř a sůl a zakryté dusíme asi 5 minut. Jakmile se všechny chutě spoj, vmícháme nastrouhaný sýr, okapané fazole a těstoviny. Směs vložíme do zapékací mísy, podlijeme malým množstvím vývaru a posypeme promíchanou strouhankou se sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme přibližně 20 - 25 minut, dokud nevznikne zlatavá krustička. Zapečené těstoviny penne s klobáskou, bílou fazolí a sýrem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena