1 stroužek | česnek | |
2 dl | vývar | |
1 dl | smetana | |
3 ks | šalotka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželka | ||
rozmarýn | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
penne rigate | ||
modrý sýr |
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Do kastrůlku dáme rozpustit máslo a orestujeme nakrájenou šalotku a česnek zbavený klíčku. Pak zalijeme vývarem a necháme z poloviny odpařit. Přilijeme smetanu, dáme rozpustit nalámaný sýr a opepříme. Omáčku rozmixujeme a přecedíme. Těstoviny slijeme, necháme okapat a přidáme do kastrůlku k omáčce, aby se suroviny spojily. Přisypeme petrželku a rozmarýn, promícháme, nandáme na talíř a podáváme. Penne se sýrovou omáčkou podáváme jako lehký hlavní chod.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena