1 ks | cibule | |
1 ks | malý rajský protlak | |
1 ks | Masox | |
1 ks | hovězí bujón | |
2 ks | bobkový list | |
3 ks | nové koření | |
20 dkg | mražená zelenina | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | rostliný olej | |
1 špetka | sůl | |
1 lžíce | cukr | |
1 lžička | škrob | |
3 l | voda | |
1 snítka | petrželka | |
1 ks | červená feferonka | |
1 ks | žlutá paprika |
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme na oleji zesklovatět, přidáme rajský protlak, koření, masox, bujon a mraženou zeleninu. Vaříme 10 minut a přidáme cukr, ocet a sůl. Do vroucí polévky přidáme rozkvedlané vejce a zamícháme. Před koncem vaření přidáme trochu škrobu, abychom získali správnou hustotu polévky. Podle potřeby dochutíme. Pekingskou polévku ozdobíme čerstvou petrželkou, pro barvu přidáme žlutou papriku, pro milovníky ostřejší chuti přijde vhod nakrájená feferonka. Chuť polévky závisí také na použité směsi zeleniny, obvykle se používá směs hrášku, mrkve a kukuřice. Polévka má několik verzí s mírnými obměnami.
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena