Recept na pečený bůček, který podáváme teplý s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem, není vůbec obtížný. Bůček na cibuli výborně chutná i studený s chlebem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (219x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
29x
Ingredience
1 palička
česnek
5 ks
cibule
1 lžička
mletá sladká paprika
750 g
vepřový bok s kůží
podle chuti
sůl
kmín
1 špetka
sušená šalvěj
podle potřeby
vývar
3 lžíce
kečup
Postup přípravy
Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno.
Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek.
Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje.
Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.
Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.