1 hrst | hrášek | |
30 g | máslo | |
0.5 ks | citron | |
4 ks | mrkev | |
1 lžíce | olivový olej | |
4 řapíky | řapíkatý celer | |
2-3 ks | jarní cibulka s natí | |
400 g | steak z lososa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
rozmarýn | ||
saturejka | ||
čerstvě mletý pepř |
Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme saturejkou. Připravené steaky z lososa vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a i na lososa poklademe plátky másla. Steaky z lososa pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, až povrch zezlátne a losos je správně propečený.
Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer nakrájíme asi na 0,5 cm hrubé kousky, mrkev nakrájíme na menší hranolky nebo kolečka. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo s trochou oleje. Do pánve nasypeme cibulku, pár minut restujeme, poté přidáme mrkev, řapíkatý celer a znovu pár minut restujeme. Když je zelenina z části orestovaná, vsypeme hrášek, zalijeme trochou vody a asi 3 - 4 minuty podusíme. Zelenina by měla zůstat na pohled pěkně barevná a na skus křupavá. Zeleninovou směs na závěr osolíme, opepříme a dochutíme troškou rozmarýnu.
Tímto je zeleninová směs i pečený losos připraven k podávání. Pečeného lososa servírujeme na nahřáté talíře, doplníme zeleninou a kouskem citronu. Ihned podáváme.
Tip na rychlou večeři: Recept na tatarák z lososa krok za krokem
V jednoduchosti je krása, to platí i v kuchyni. Dnes si podle fotonávodu připravíme tataráček z lososa, na který budeme potřebovat jen pár ingrediencí. Pokrm můžeme podávat jako rychlou večeři, ale obav i jako slavnostní pohoštění pro hosty.
Luštěninové penne s lososem a bazalkou krok za krokem
Vyzkoušejte snadný recept na penne z červené čočky a mrkve. Ve smetanové omáčce s lososem a rajčátky je to přímo delikátní záležitost!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena