Zkuste můj recept na steaky z lososa pečenými společně s novými brambory, tymiánem, rozmarýnem a česnekovou solí. Je vyzkoušený i jako štědrovečerní večeře místo vánočního kapra.
Hodnocení
4.8
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
20 g
máslo
1 lžička
tymián
1 lžička
rozmarýn
1 ks
lime
2 lžíce
olivový olej
8-10 ks
nové brambory
0.5 lžičky
česneková sůl
2 ks
steak z lososa
Postup přípravy
Lososa i s kůží opláchneme a osušíme, poté rybu pokapeme limetkou nebo citronem.
Nové brambory necháme ve slupce, jen je důkladně omyjeme.
Bylinky natrháme. Olej promícháme s rozmarýnem a tymiánem, přidáme i česnekovou sůl. Marinádou potřeme steaky z lososa a necháme hodinu marinovat.
Mezitím uvaříme nové brambory. Vaříme je v osolené vodě do poloměkka. Poté scedíme. Slupku můžeme nechat, komu vadí, oloupe.
Lososa po obou stranách opečeme dorůžova na rozehřátém másle.
Připravíme si pekáček. Do něj vložíme lososa, okolo položíme brambory a zalijeme výpekem. Můžeme ještě přidat lístečky oblíbené bylinky.
Lososa vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme na funkci gril asi 20 minut dozlatova.
Pečeného lososa na bylinkách podáváme jako výborný hlavní chod.