1 ks | květák | |
4 ks | brambory | |
1 ks | uzené tofu | |
150 ml | olej | |
2 lžičky | mletá sladká uzená paprika | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 špetka | mletá chilli paprika |
Nejdříve si předvaříme květák a brambory, abychom zkrátili dobu pečení. Květák nakrájíme na menší kousky, umyjeme a uvaříme v osolené vodě dpoloměkka. Brambory zbavíme slupky, nakrájíme na menší kostičky a vaříme v osolené vodě zhruba 10 minut do poloměkka. Mezitím si do mističky nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, 2 lžičky uzené červené papriky, sůl, pepř a špetku chilli koření a promícháme.
Uzené tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky, poté přidáme i předvařený květák, brambory a vše zalijeme připravenou marinádou a promícháme. Připravenou směs přendáme na plech a pečeme zhruba 30 minut na 220°C
Po upečení doplníme pečený květák s tofu a bramborem čerstvým salátem a můžeme podávat.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena