Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme nahrubo, česnek oloupeme. Králičí kousky omyjeme a dobře osušíme.
Ve větší formě vhodné i do trouby orestujeme na olivovém oleji česnek do hnědé barvy a odstraníme. Do pánve přidáme čistý bobkový list, nakrájenou slaninu a králíka. Králičí směs osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a orestujeme ze všech stran. Králíka podlijeme bílým vínem, které necháme při vysoké teplotě vypařit. Teplotu poté snížíme, přidáme brambory a dochutíme čerstvou šalvějí a rozmarýnem.
Králičí směs promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 40 - 50 minut s občasným obracením brambor a králíka. Podle potřeby po troškách podléváme vývarem. Deset minut před koncem můžeme teplotu zvýšit. Jakmile jsou brambory křupavé, pekáč vyndáme.
Pečeného králíka s bramborem rozdělíme na talíře a podáváme.