Cibuli nakrájíme nadrobno, sušené švestky a meruňky také nakrájíme a bílek mírně rozšleháme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu zamícháme. Vmícháme bílek.
Z obou kusů masa odřízneme na užším konci zhruba 13 cm dlouhý kus, všechny kusy masa téměř zcela podélně na-plocho rozpůlíme a potom rozevřeme. Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.
Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut. Podáváme-li je horké, necháme je před vybalením, odstraněním provázku a nakrájením 10 minut stát. Podáváme-li je studené, necháme je vychladnout v alobalu a pak je ještě chladíme 6 hodin v chladničce.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů