10 ks | vepřové koleno | |
příloha | ||
---|---|---|
česnek | ||
majoránka | ||
kmín | ||
sádlo | ||
pepř a sůl | ||
250 g | uzený bůček | |
sušené houby | ||
500 g | kroupy velké | |
podle potřeby | ||
česnek | ||
cibule | ||
mouka | ||
kmín | ||
pepř a sůl | ||
pivo na podlévání |
Koleno osolíme a okmínujeme nejlépe den předem, potřeme česnekem a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme, za občasného přelévání vypečenou šťávou, dozlatova. Kolena vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a provaříme minimálně 20 minut. Nakonec šťávu přecedíme a vmícháme do ní kostičku studeného másla a už nevaříme.
Pro přípravu kuby používáme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy propláchneme, den předem namočíme do studené vody. Následující den je osolíme, uvaříme doměkka a slijeme. Na sádle orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli s kmínem. Přidáme předem namočené a scezené sušené houby, kroupy, česnek a vše promícháme a krátce orestujeme. Přidáme majoránku a podlijeme lehce vývarem a necháme provařit do hustší směsi. Pečené vepřové koleno na talíři přelijeme šťávou a houbového kubu podáváme jako přílohu.
Vánoční videorecept: Houbový kuba podle šéfkuchaře restaurace Grand Cru
Houbový kuba v luxusním podání. Tenhle recept na tradiční vánoční pokrm podle šéfkuchaře Jana Punčocháře musíte vyzkoušet! Příprava není nijak náročná na čas a postačí opravdu jen pár ingrediencí.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena