3 dl | pivo | |
2 dl | vývar z kostky | |
1 lžíce | koření Divočina | |
1500 g | uzené koleno |
Uzené koleno o váze asi 1,5kg uvaříme v neosolené vodě do poloměkka. Výluh z kolene již nepoužíváme. Na podlévání kolena smícháme zeleninový vývar, pivo a kořenící směs "Divočina". Koleno vložíme do pekáče a v horké troubě upečeme za občasného podlévání směsí piva, koření a vývaru doměkka. Ke konci pečení kůži propícháme vidličkou , aby se tuk vypekl a vznikla křupavá kůrka. Pečené koleno servírujeme na prkénku s různými druhy hořčice, křenem, sterilovanými okurkami, cibulkami atp. Vhodnou přílohou je pečivo. Úspěšnost tohoto receptu je ve správném výběru vepřového kolena. Nejvhodnější jsou větší kusy uvedené váhy a hlavně správně vyuzené.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena