Troubu předehřejeme na 200 st. Jeden pomeranč důkladně omyjeme, okartáčujeme, osušíme, nastrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních 4 seřízneme vršky a vydlabeme dužinu. Nejlepší budou pomeranče se silnou slupkou! Vydlabané pomeranče zabalíme do alobalu a postavíme do chladničky. Dužinu odšťavíme a obě šťávy slijeme dohromady. V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Sejmeme z ohně a vmícháme kůru, šťávu a cukr. Opět vaříme, dokud směs nezhoustne, potom ji opět sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Bílky ušleháme do sněhu a vmícháme do pomerančové náplně. Plníme pomeranče, postavíme na plech, vsuneme do trouby a pečeme asi 25 minut. Potom pocukrujeme.