2 hrstě | rukola | |
4 snítky | čerstvý tymián | |
2 hrstě | zelený hrášek | |
350 g | cherry rajče | |
600 g | nové brambory | |
krém | ||
---|---|---|
3-4 stroužky | česnek | |
80 ml | olivový olej | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
zálivka | ||
0.5 ks | šalotka | |
60 ml | olivový olej | |
1 lžička | ocet vinný | |
1 lžička | dijonská hořčice | |
1 lžička | čerstvý tymián |
Neoloupané menší nové brambory omyjeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Rajčátka očistíme a omyjeme. Oloupané stroužky česneku rozmixujeme s 80 ml olivového oleje na hladký krém. Zelený hrášek krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Připravíme si zálivku. Oloupanou šalotku nakrájíme najemno, promícháme s hořčicí, octem a tymiánem a za stálého míchání přiléváme olej. Plech pokryjeme pečícím papírem, na který rozložíme celá rajčata a brambory řezem dolů. Vše potřeme česnekovým krémem, osolíme, opepříme a poklademe čerstvým tymiánem.
Brambory s rajčaty vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme asi 30 minut, dokud nebudou brambory měkké a zbarvené dozlatova. Brambory s rajčaty necháme vychladnout a pak je přesuneme do velké mísy. Přidáme rukolu a hrášek, vše promícháme se zálivkou a ihned podáváme.
Pečené nové brambory s rajčaty a výbornou zálivkou moc dobře chutnají ke grilovanému steaku. Můžeme je ale servírovat i jako samostatný pokrm.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena