500 g | brambory | |
50 ml | olej | |
3 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl a mletý pepř |
1. Brambory důkladně očistíme a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Poté scedíme brambory, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a každou bramboru rozmáčkneme pomocí hrníčku.
2. Do oleje zamícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř a touto směsí potřeme brambory. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 15-20 minut
3. Po upečení můžeme brambory dozdobit čerstvou zeleninou a podáváme jako přílohu nebo samostatný chod.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
Červen zahajuje období pro lehké, rychlé a odpočinkové vaření, plné čerstvých surovin, vitamínů a jídel, která nás rozhodně nezatíží. Zapomeňte v těchto dnech na hutné omáčky a hromady sytých příloh. Je čas na jednoduchá jídla, u jejichž přípravy strávíte mnohem méně času.
Autor:Jitka Langeova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena