Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hrubší kostky. Do zapékací mísy rozložíme polovinu kostek slaniny, na ni naskládáme kuřecí stehna a zasypeme zbylou slaninou. Zapékací mísu přiklopíme víkem. Troubu předehřejeme na 230 °C a pečeme přibližně 3/4 hodiny. Pak odklopíme víko zapékací mísy, stehna poklademe hoblinkami másla, lehce zaprášíme mletým kmínem a dopečeme - přibližně 10 minut. Teplotu stáhneme na 200 °C. Pečené kuřecí stehno na slanině podáváme s bramborem a vše přelijeme vyškvařenou slaninou a výpekem.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena