100 ml | bílé víno | |
100 g | anglická slanina | |
400 g | růžičková kapusta | |
12 ks | kuřecí paličky | |
0.5 lžičky | uzená paprika | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
sůl |
Růžičkovou kapustu očistíme od zvadlých lístků, košťál nařízneme a v osolené vodě vaříme asi 6 minut do poloměkka. Kapustičky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí paličky očistíme, osolíme a ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Paličky přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Pak obsah pánve přilijeme k masu, vše ochutíme uzenou paprikou, podlijeme vínem a vývarem a pečeme v předehřáté na 180 °C doměkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme kapustičky, vše promícháme paličky otočíme a zvolna dopečeme za občasného přelévání dorůžova. Pečené kuřecí paličky rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami, přelijeme výpekem a podáváme s bramborovou kaší.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit zimní jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena