Kuřecí kousky očistíme a osolíme. V míse prošleháme podmáslí se zakysanou smetanou, přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, mletý kmín, chilli papriku, javorový sirup a 2 lžíce oleje. Do takto připravené směsi vložíme kuřecí paličky a necháme přes noc marinovat.
Troubu předehřejeme na 200 °C a marinované kuřecí paličky rozložíme do pekáče v jedné vrstvě (kousky masa neosušujeme). Každou paličku přelijeme asi jednou lžičkou oleje a upečeme dozlatova. Během pečení maso kontrolujeme a obracíme, aby se nepřipálilo. Dozlatova upečené kuřecí paličky zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut odležet.
Pečené kuřecí paličky rozdělíme na porce, přelijeme vypečeným sosem a podáváme s bramborem a listovým salátem.