Nejdříve si připravíme nádivku, kterou budeme kuře plnit. Sušené švestky nakrájíme na menší části. Jádra vlašských ořechů nasekáme. Vejce ušleháme, přidáme k němu strouhanku, máslo, sušené švestky a ořechy a důkladně promícháme. Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Pokud je nádivka příliš hustá, přidáme do ní červené víno, ale záleží na chuti každého.
Kuře důkladně omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme. Kuře naplníme připravenou nádivkou a na povrchu posypeme kořením na pečené kuře. Poté kuře přendáme do pekáče, který jsme lehce vymazali olejem. Nakonec kuře poklademe plátky anglické slaniny. Na kuře položíme zhruba tři lžičky másla a pekáč vložíme do trouby. Pečeme zhruba hodinu a půl v předehřáté troubě. Během pečení kuře poléváme výpekem.
Pečené kuře podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.