Celé kuře nebo kuřecí stehna dobře omyjeme, nasolíme a dáme do remosky. Přidáme kousek másla a maso ještě potřeme kořenící směsí na kuře, nakonec posypeme kmínem. Nádivkou můžeme plnit vnitřek kuřete, což je také obvyklý a oblíbený postup, ale my si ji tentokrát připravíme zvlášť.
Starší rohlíky nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy, přidáme vejce, mléko, kousek másla, muškátový oříšek a sůl. Můžeme přidat na kostky pokrájené uzené maso nebo klobásu, nádivka však může být i bezmasá. Ušleháme sníh z bílků a opatrně jej zamícháme do nádivky, nakonec nasekáme nadrobno bylinky - petrželku, pažitku nebo medvědí česnek, a dobře zamícháme.
Zatímco se peče kuře, rozložíme nádivku do menšího teflonového pekáčku a dáme do trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova. Upečené kuře podáváme spolu s kouskem nádivky a přílohou, kterou obvykle tvoří brambory nebo bramborová kaše. Dobrou chuť!
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena