4 lžíce | olej | |
4 ks | jitrnice | |
horká voda |
Připravíme si hlubší mísu a do ní dáme horkou vodu. Ne však vroucí. Namočením jitrnice při smažení neprasknou. Jitrnice prohlídneme, aby byly pořádně zpevněny, protože by při smažení vytekly. Do mísy na chvíli ponoříme jitrnice. Po té je vyjmeme důkladně, ale opatrně je osušíme. Rozehřejeme si pánev na mírnou teplotu. Vlijeme olej a jitrnice do něj vložíme. Jitrnice pomalu smažíme ze všech stran dozlatova. Pečené jitrnice podáváme se smetanovou bramborovou kaší a vařeným zelím.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena