2 ks | batát | |
4 ks | mrkev | |
1 balení | seitan | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
0.5 lžičky | pepř | |
1 lžička | mletá sladká uzená paprika | |
2 lžíce | tamari nebo sójová omáčka | |
1 lžíce | javorový sirup | |
2 lžíce | olej |
Do mističky nalejeme 2 lžíce tamari omáčky, přidáme lžíci javorového sirupu, l lžíci oleje, jeden stroužek česneku a promícháme. Seitan nakrájíme na plátky a dáme marinovat do připravené marinády. Poté opečeme na pánvi na oleji z obou stran.
Batáty oloupeme, očistíme a nakrájíme na menší kostičky. To samé uděláme s mrkví a vše přendáme do misky. Zalijeme olejem, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, půl lžičky uzené červené papriky, sůl a pepř. Vše spolu pečlivě promícháme a takto připravené přendáme na pečící plech. Vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova zhruba 30 minut.
Pečené batáty servírujeme s marinovaným seitanem a doplníme strouhanou řepou, brokolicí a polníčkem.
Smoothie jistě není třeba dlouze představovat, jde o velmi oblíbený mixovaný nápoj, díky kterému můžeme snadno a rychle dostat do těla spoustu vitamínů, minerálů a stopových prvků, stejně tak i kvalitních sacharidů, bílkovin, tuků a dalších cenných látek. Základem receptů na zdravé smoothie je ovoce a zelenina, existuje však mnoho dalších vhodných surovin, různých kombinací a rafinovaných receptů.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena