marináda | ||
---|---|---|
2 ks | baby kuřata | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 lžička | sůl | |
2 lžičky | sušený tymián | |
1 větvička | čerstvý rozmarýn | |
1 stroužek | česnek | |
2 plátky | citron | |
100 ml | vývar |
Jarní baby kuřátka mají ojedinělou chuť, jsou jemnější, delikátnější, křehčí a jaksi máslovější než klasická kuřata. Pojďme si je proto v rámci těšení se na jaro jednoduše připravit. Nejrychleji a nejjednodušeji upečeme baby kuřátka v remosce.
Kuřata opláchneme, zbavíme provázku, kterým jsou svázaná, můžeme nechat v celku, ale můžeme je také ostrým nožem rozdělit na poloviny. Maso v remosce podlijeme olivovým olejem a několikrát je v něm otočíme. Poté osolíme a posypeme sušeným tymiánem, můžeme přidat i snítku rozmarýnu. K masu přidáme dva plátky citronu a potřeme je rozdrceným stroužkem česneku. Úplně nakonec podlijeme trochou vody nebo vývaru. Kuřata pečeme zhruba čtyřicet minut, v té době už by měla být jejich kůže zezlátlá a maso zcela měkké. Podle potřeby můžeme maso ještě otočit a nechat i spodní strany chytit barvu.
Pečené a šťavnaté jarní baby kuře podáváme s brambory, kaší, nádivkou, zeleninou apod.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?
Spolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena