3 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
1.5 lžíce | kmín | |
1 lžíce | sádlo | |
2 lžičky | med | |
800 g | vepřová krkovice | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Krkovici nakrájíme na plátky o šířce alespoň 3 cm. Z obou stran osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Z obou stran ještě potřeme na jemno nastrouhaným česnekem. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a polovinu dáme do pekáče. Pekáč by měl být spíš menší, aby kolem masa nebylo zbytečně moc volného místa. Na cibuli naskládáme maso a přidáme zbytek cibule. Přidáme lžíci sádla a pozvolna pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení maso několikrát otočíme a polijeme výpekem. Před dopečením ještě potřeme troškou medu a necháme vypéct dozlatova. Maso se obyčejně peče při 140 °C 3 - 4 hodiny. Pečenou vepřovou krkovici podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelí připravené nasladko nebo nakyselo. Poznámka: Místo krkovice lze použít i bůček, i ten chutná výborně.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:cubeec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena