3 lžíce | pivo | |
150 g | kedluben | |
150 g | zelené fazolové lusky | |
4 ks | kuřecí stehenní čtvrtky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar | ||
olivový olej | ||
omáčka | ||
1 kelímek | smetana | |
0-1 lžička | med | |
2 lžíce | dijonská hořčice | |
na potření | ||
dijonská hořčice |
1. Kuřecí stehenní čtvrtky očistíme, omyjeme, osušíme a ze všech stran potřeme hořčicí. Vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme dozlatova.
2. Mezitím si připravíme zeleninu. Stopek zbavené fazolové lusky omyjeme, osušíme a překrojíme na poloviny. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na omáčku si připravíme smetanu, ve které rozmícháme dvě rovné lžíce hořčice a malou lžčku medu. Upečená kuřecí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Výpek podlijeme pivem a malým množstvím vývaru, necháme zredukovat a vmícháme ochucenou smetanu. Omáčku necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
3. Ve vyšší vrstvě olivového oleje orestujeme kedlubnu a fazolky na skus. Podle potřeby zeleninu osolíme, opepříme a necháme okapat. Pečená kuřecí stehna rozdělíme na porce, obložíme orestovanou zeleninou a přelijeme hořčicovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo rýže.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena