1 ks | mrkev | |
1 lžička | kapary | |
1 dl | bílé víno | |
1 ks | cibule | |
1 ks | paprika červená | |
4 ks | kuřecí stehna | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
chilli koření | ||
ostrý kečup |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Okapané kapary velice jemně usekáme. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme stehna ze všech stran. Potom je přendáme do pekáčku a na výpeku necháme zpěnit cibulku. K ní přidáme sladkou papriku a chilli koření. Krátce promícháme a vložíme strouhanou mrkev, nakrájenou papriku a kapary. Vše podlijeme vínem a krátce podusíme. Takto připravenou směs přidáme ke kuřecím stehnům a za častého podléváním vývarem, upečeme v troubě doměkka. Vypečenou šťávu můžeme podle potřeby ochutit ostrým kečupem. Pečená kuřecí stehna na paprice podáváme se širokými nudlemi, nebo jinými těstovinami a zdobíme čerstvou zeleninou.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena