2 ks | kukuřičné baby kuřátko | |
400 g | čerstvé fazolové lusky | |
2 ks | cibulka mladá | |
2 stroužky | prolisovaný česnek | |
150 g | anglická slanina | |
3 ks | rohlík | |
50 ml | smetana ke šlehání | |
1 lžíce | olej | |
1 hrst | nasekané mladé kopřivy | |
0.5 | sekaná petržel | |
0.5 lžičky | drcený rozmarýn | |
100 g | máslo | |
100 ml | bílé suché víno | |
podle chuti | ||
---|---|---|
2 špetky | sůl | |
3 špetky | mletý černý pepř | |
podle potřeby | ||
200 ml | drůbeží vývar |
Kuřátka očistíme a ze všech stran osolíme. Čerstvé fazolové lusky očistíme a podle potřeby překrájíme na kousky.
Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v míse je zvlhčíme smetanou. Oloupanou cibuli a polovinu množství slaniny nakrájíme na malé kostičky, které orestujeme na oleji dorůžova a přidáme k pečivu. Poté ke směsi přidáme nasekané mladé kopřivy, petrželku, rozmarýn a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a spojíme rozšlehanými vejci. Nádivku podle chuti osolíme a opepříme a naplníme ji baby kuřátka. Dutinu břišní uzavřeme párátky.
Kukuřičná kuřátka vložíme do pekáčku, který předem vytřeme silnější vrstvou másla a v předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 20 minut. Pak kuřata obložíme zbývajícími plátky slaniny, přidáme fazolky a za občasného přelévání výpekem a podlévání vínem a vývarem upečeme kuřátka dozlatova.
Pečená kukuřičná baby kuřátka rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami se slaninou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s čersvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena