1 lžíce | sůl | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | kmín | |
1-2 šálky | voda | |
1 ks | husa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
ocet | ||
příloha | ||
60 g | slanina | |
0.5 lžičky | sůl | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | hladká mouka | |
1 lžička | drcený kmín | |
1 lžíce | husí sádlo | |
1 sklenice | červené sterilované zelí | |
omáčka | ||
300 ml | vývar | |
1-2 lžičky | hladká mouka |
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem
Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena