Umytou dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na podkovy asi 1 centimetr široké, oškrabané brambory na plátky, mrkev podélně a pak pokrájíme na kousky, maso na kostičky. Vše dáme do hrnce, pokapeme olejem a posypeme kořením, promícháme, aby se dobře obalilo. Rozložíme na pečící papír a hned do vyhřáté trouby, pečeme na 150-170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme vidličkou, až je vše měkké.
Mezitím si zamícháme do kysané smetany sůl a posekané čerstvé bylinky.Po upečení dáme vše na talíř a polijeme zakysanou smetanou nebo si jednotlivé kousky namáčíme.
Dýni Hokaido nemusíme loupat, pečením nám povrch změkne.
Zeleninu nemusíme solit, protože ji namáčíme do osolené zakysané smetany, ale kdo chce, může před pečením osolit. Někdy stačí před pečením osolit pouze maso. Použít můžeme drůbeží, rybí a jiné maso.
Množství zeleniny, dýně i masa si upravíme dle toho, kolik sníme a můžete i vyzkoušet jinou zeleninu.
Pro vegetariánskou verzi můžeme maso samozřejmě vynechat.