Recept na placky z patizonů, které smažíme v lívanečníku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (52x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
6x
Ingredience
1 ks
cibule
1.5 kg
patizon
50 g
hladká mouka
2 ks
velká vejce
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na smažení
Postup přípravy
Všechny patizony oloupeme, překrojíme a lžičkou vykrojíme semena. Dužinu nastrouháme, vymačkáme z ní vodu.
Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Přidáme ji k patizonům, doplníme vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku a mouku. Vše promícháme, spojíme a necháme chvíli odležet.
Placky smažíme v lívanečníku, který před každým novým pečením pomažeme tukem.
Patizonové placky podáváme s čerstvou zeleninou.