sůl | ||
0.5 ks | cibule | |
pepř | ||
300 g | játrová paštika (i jiná) | |
200 ml | smetana na vaření | |
granulovaný sušený česnek | ||
olej nebo tuk |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm zpěníme. Přidáme paštiky, přičemž je musíme míchat. Po chvilce restování směs zalijeme vodou. Omáčku vaříme za stálého míchání, dokud se paštiky nerozpustí. Pak omáčku přecedíme, abychom se zbavili cibule. Vlijeme ji zpátky do hrnce, ochutíme ji solí, pepřem, česnekem a přidáme smetanu. Vše krátce povaříme.
Omáčku podáváme s těstovinami.
Autor:Haslerka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena