2 misky | rajčata | |
3 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | olivový olej extra virgin | |
1 lžíce | koření Horalka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý barevný pepř | ||
bazalka | ||
cukr | ||
podle potřeby | ||
těstoviny | ||
parmazán |
1. Rajčata překrájíme, menší můžeme nechat celá. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přihodíme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme, přidáme lžíci mletého koření Horalka (nemusí být, nahradí místo vody vývar) a vsypeme rajčata s čerstvou bazalkou. Za občasného promíchání a podlití vývarem podusíme.
2. Rajčata poté rozmixujeme a dochutíme cukrem, podle potřeby i dosolíme, dopepříme apod.
3. Promícháme s uvařenými těstovinami, na taliří doplníme parmazánem a ihned podáváme.
Těstoviny v jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Pikantní cibulovo-rajčatová polévka
(doba přípravy 35 min)
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena