400 g | losos | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
brokolice | ||
olivový olej | ||
tagliatelle |
Do vroucí osolené vody vhodíme růžičky brokolice a v rychlosti je spaříme a vyndáme. Ve stejné vodě uvaříme tagliatelle. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a kousky lososa opečeme, po chvíli přidáme brokolici. Vše přendáme do jiné nádoby a do pánve vhodíme kousek másla. Uvařenou pastu přihodíme do pánve a promícháme. K pastě vrátíme i lososa s brokolicí, prohřejeme a podáváme s kapkou olivového oleje, podle chuti osolíme. Pastu s brokolicí a kousky lososa podáváme jako lehký hlavní chod.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena