Nové brambory omyjeme a oškrábeme, nakrájíme je na hrubší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme nečistot a zrníček a nakrájíme na proužky.
Plech vymažeme olivovým olejem a začneme pokládat jednotlivé plátky brambor, posypeme mletým černým pepřem, celým kmínem a posolíme. Doplníme o pár kuliček barevného pepře. Zasypeme cibulí a proužky papriky.
Troubu předehřejeme asi na 160 - 180 °C, do které vložíme paprikové brambory a zapékáme za občasného promíchání asi 30 minut. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké. Asi 5 minut před vyjmutím ještě celý pokrm zasypeme mletou paprikou.
Paprikové brambory můžeme podávat samostatně, hodí se i jako příloha k masitým šťavnatým pokrmům. Doplníme o tatarskou omáčku, majonézu, případně domácí jogurtový dresink.