Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriky a kapie omyjeme, rozkrojíme, seřízneme stopky, jádřince i vlákna odstraníme a na 5 minut dáme povařit do osolené vody. Poté je necháme okapat a umeleme na masovém strojku.
Na předehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky rajčat, chvíli podusíme, vmícháme umleté papriky a kapie, česnek, ocet a podle chuti osolíme. Šťávu necháme chvíli vydusit, aby směs byla hustší.
Ještě horkou paprikovou pomazánku plníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčky a necháme obrácené dnem nahoru, dokud nevychladnou. Paprikovou pomazánku skladujeme na tmavém chladném místě.