100 g | cukr | |
100 ml | ocet | |
800 g | cibule | |
0.5 balíčku | vegeta | |
4 ks | feferonka | |
1 kg | kapie | |
0.5 balíčku | Deko na okurky |
1. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Zeleninu a feferonky umeleme v masovém mlýnku na jemnou směs. Zeleninovou směs vložíme do kastrolu, přidáme vegetu, Deko, cukr, ocet a pomalu uvedeme k varu, vaříme asi 10 minut na mírném ohni, aby se směs nepřipálila.
2. Horkou paprikovou hořčici plníme do sklenic, dáme do zavařovacího hrnce a zahříváme na teplotu 100 °C. Ihned odstavíme a necháme vychladnout. Papriková hořčice podle tohoto receptu se nemusí po otevření ihned spotřebovat, nekazí se.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Recept na krém z pečených paprik krok za krokem
Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena