3-4 stroužky | česnek | |
400-500 ml | vývar | |
1 ks | cibule | |
3 lžíce | sádlo | |
400 g | cuketa | |
300 g | kuřecí prsa | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 lžička | kari koření | |
0.5 lžičky | drcený kmín | |
1.5 lžíce | mletá sladká paprika | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Velkou oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno.
2. Na sádle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme kousky masa. Jakmile maso zesvětlá, přidáme koření (mletou sladkou papriku, kari, drcený kmín, mletý černý pepř), vše krátce orestujeme a zaprášíme mouku. Směs ještě asi minutu opékáme a poté podlijeme vývarem a přidáme nakrájenou cuketu. Vývaru přilijeme tolik, aby sahal jen do výšky surovin. Směs zakryjeme a zvolna dusíme asi 30 minut doměkka.
3. Paprikáš s kuřecím masem a cuketou rozdělíme na porce, podle chuti můžeme posypat pažitkou a podáváme s oblíbeným pečivem.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena