3 plátky | plátkové želé | |
180 g | cukr krupice | |
0.5 l | smetana ke šlehání (33%) | |
1 ks | vanilkový lusk | |
250 ml | ušlehaná smetana | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
čerstvé ovoce | ||
ovocné pyré |
Želatinu namočíme do studené vody.
Neušlehanou čerstvou smetanu vlijeme do menšího hrnce a přisypeme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vydlábneme semínka a společně s luskem přidáme do rendlíku a zahříváme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme vyždímanou želatinu, necháme rozpustit a přecedíme přes sítko. Takto připravený základ na panna cottu vychladíme v lázni se studenou vodou, poté vmícháme po částech ušlehanou smetanu a máme hotovo, můžeme plnit.
Panna cottu naplníme do malých skleniček a necháme v chladu ztuhnout. Dozdobíme libovolnou ovocnou omáčkou (ja použila rozvařené meruňky s trochou cukru, následně rozmixované), drobným ovocem a podáváme jako lehoučký dezert.
Kokosová panna cotta s malinovým přelivem krok za krokem
Lehký a osvěžující dezert ve veganské alternativě. Hledáte-li něco sladkého na oslavu, sáhněte po tomto receptu.
Malé dortíky Pavlova krok za krokem
Recept krok za krokem na mini verzi oblíbeného světoznámého dezertu Pavlova.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena