2-3 lžíce | cukr | |
150 ml | smetana ke šlehání | |
1 ks | vanilkový lusk | |
250 ml | mléko plnotučné | |
2.5 plátku | plátkové želé | |
omáčka | ||
---|---|---|
2-3 lžíce | cukr | |
300 g | čerstvá jahoda | |
2 lžíce | chia semínka |
Plátky želatiny necháme v malém množství vody změknout a nabobtnat. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábneme. Smetanu promícháme s mlékem, cukrem a vanilkou a přivedeme téměř k varu. Pak nádobu odstavíme z tepla a vmícháme vymačkanou želatinu. Takto připravenou mléčnou směs rozlijeme do skleniček nebo formiček a necháme v chladu ztuhnout. Jahody omyjeme, rozmačkáme vidličkou a podle chuti osladíme. Vmícháme chia semínka a necháme nabobtnat. Před podáváním panna cottu přelijeme chia jahodovou omáčkou a ozdobíme šlehačkou. Dezert servírujeme dobře vychlazený.
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena