Připravíme si porce pangase. Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory, česnek a cibuli.
Zapékací misky vymažeme máslem. Dno vyložíme plátky brambor, na které poklademe plátky česneku, posypeme je provensálským kořením, pepřem a osolíme. Přidáme nakládané houby.
Na houby položíme porce pangase, opět posypeme provensálským kořením, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Na rybí maso přidáme nakrájenou cibuli a mraženou asijskou směs zeleniny. Poslední budou opět plátky brambor, podle možností dodáme zbývající naložené houby.
Zapékací misky vložíme do trouby a zapékáme při 170 °C 1,5 hodiny.
Pangase zapečeného na houbách servírujeme v zapékacích miskách. Pokud jsme plnili větší mísu, dbáme na to, abychom jednotlivé porce krájeli podle porcí pangase.