Rybu omyjeme a necháme odkapat. Mezitím si připravíme pochutinu, ve které pangase necháme chvilku odležet.
Do misky nalijeme pár lžic olivového oleje, zakapeme šťávou z půlky citronu, přidáme koření na rybu. Pangase do této pochutiny vložíme a necháme odležet.
Připravíme si stranou rajčata nakrájená na kolečka, papriky na proužky.
Máslem vymazaný pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Necháme chvilku zahřát a poté vložíme naloženou rybu v olivovém nálevu. Necháme 5 - 10 minut a přisypeme na proužky nakrájenou papriku a kukuřici. Po dalších 10 minutách přidáme rajčata.
Vejce rozšleháme se smetanou a strouhaným sýrem, zalijeme rybu se zeleninou a zapékáme dozlatova. Případně lze ještě minutku před vyndáním z trouby posypat dalším strouhaným sýrem.
Pangase po zahradnicku podáváme s vařeným bramborem nebo bez přílohy.