Dnes tolik používané rybí maso zase jinak. Receptů na pangase není nikdy dost.
Hodnocení
3.0
/ 5 (15x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
0.5 ks
citron
olivový olej
0.5 kelímku
smetana na vaření
bylinková sůl
500 g
pangasius fílé
sušený ochucený sýr
na potření
2-3 lžičky
solená treska v oleji
Postup přípravy
Pangase omyjeme a potřeme z obou stran solenou treskou a trochu pokapeme citronem. Jen takto naloženou rybu necháme 24 hodin odležet.
Na pánev dáme asi lžíci olivového oleje a z obou stran opečeme. Posypeme bylinkovou solí, sušeným sýrem a zalijeme smetanou. Necháme pár minut probublat a po otočení pangase posypeme sýrem i druhou stranu.
Pangase na solené tresce podáváme třeba s bramborovou kaší, zdobíme zeleninou a na talíři přelijeme trochou "omáčky".